Groene Boei voor Zilte Zand

Gepost op 13/07/2022

Jaarlijks reikt de Middelkerkse milieuraad De Groene Boei uit. Het beloont daarmee een onderneming of een particulier die een woning of bedrijf duurzamer maakt. De winnaars voor 2022 zijn Marina en Mike van bed & breakfast ‘Het Zilte Zand’.

Geen halsbrekende investeringen

Dat je bedrijf verduurzamen niet meteen een fortuin moet kosten dat bewijzen Marina en Mike bijna dagelijks. “Wij kregen de Groene Boei omdat we onze dagelijkse operatie verduurzamen en niet omdat we een leger zonnepanelen installeerden”, zegt Mike. “Onze gasten krijgen consequent gefilterd kraantjeswater. We kiezen resoluut voor ecologisch verantwoorde was- en poetsproducten en wijzen onze gasten erop dat niet iedere handdoek dagelijks moet gewassen worden.”

Afval en impact verminderen

Mike vult aan. “Ons handelsmerk is uitmuntende gastvrijheid in een authentiek kader en ook dat kan perfect duurzaam. Waarom plastic oordopjes voorzien als het houten alternatief even goed en veel milieuvriendelijker is. En als we restjes hebben, werken we dat op in andere gerechten. Alles draait om afval en impact verminderen.”
Marina en Mike baten al 5 jaar de rustieke bed & breakfast Het Zilte Zand in de Duinenweg in Westende uit.