Merci, om zo goed voor ons te zorgen

Gepost op 19/03/2021

Tijdens de Dag van de Zorg neemt Middelkerke ruim de tijd om al het zorgend personeel en de vrijwilligers uitdrukkelijk te bedanken voor hun dagelijkse inzet. Op een sereen bedankingsmoment kregen alle verzorgende personeelsleden van WZC De Ril de unieke CD van Katrien Verfaille ‘Gie zorgt’.

Bedankt voor alles en niet alleen tijdens corona

Normaal gezien ‘opereert’ Katrien onder haar artiestennaam Pigeon, maar die liet ze voor ‘Gie zorgt’ vallen. Het nummer ‘Kunnik nemi na joen komn’ is ondertussen uitgegroeid tot een West-Vlaams ‘coronalijflied voor de zorg’ en figureert samen met enkele originele pianocomposities op de cd. Iedere werknemer van De Ril krijgt nu tijdens de Dag van de zorg een exemplaar van ‘Gie zorgt’.

Schepen voor welzijn Dirk Gilliaert is al jaren betrokken bij de werking van het woon- en zorgcentrum. “Afgelopen jaar werd echt duidelijk hoe belangrijk goed zorgpersoneel voor het welzijn van onze bewoners is. Uiteindelijk maakten zij dagelijks het verschil, zeker toen de bewoners hun familie en vrienden niet meer konden zien. Onze medewerkers boden naast hun zorgtaak ook de nodige aandacht, affectie en vriendschap. Bij sommige van onze bewoners was dat element nog veel belangrijker. Niet alleen de zorg- en verpleegkundigen waren daarin cruciaal. Ook de logistieke medewerkers namen heel wat extra persoonlijke taken op.”

Vergeet onze vrijwilligers niet

“Niet vergeten dat we naast onze vaste werknemers dagelijks kunnen rekenen op de medewerking van meer dan 20 vrijwilligers. Zij verlichten onze handen tijdens de vrijetijdsactiviteiten en andere taken. We hebben hen het afgelopen jaar meer dan ooit gemist en hopen straks weer beroep op hen te doen.”

Coronapagina stilaan omslaan

In WZC De Ril zorgen zo’n 80 zorg-, verpleegkundigen en logistieke medewerkers dagelijks voor een 78-tal bewoners. “Met een grote besmettingsgolf in het najaar en het verplicht moeten verbieden van bezoek was afgelopen jaar een serieuze beproeving”, getuigt directeur Philippe Vanden Abeele. “We zaten echt op onze limieten, maar dankzij onze gemotiveerde werknemers kregen onze bewoners de best mogelijke zorg. Die besmettingsgolf was erg, maar we hebben erger kunnen vermijden. We blijven dan wel waakzaam, maar we draaien stilaan de coronapagina in ons centrum om zodat we uitkijken een meer normaal voorjaar.”