Stormweer: Buitenspeeldag uitgesteld

Gepost op 16/04/2024

Omwille van slechte weersvoorspellingen beslist het gemeentebestuur om de Buitenspeeldag 2024 uit te stellen naar woensdag 15 mei. Door de wispelturige en stormachtige condities lijkt buitenspelen niet meteen de leukste en meest veilige optie.

Stoute storm Renate

Storm Renate raast over Europa. Gevolg? Nog grilliger aprilse grillen, veel wind en hevige regenvlagen met soms een portie hagel. Niet meteen leuke omstandigheden om een namiddagje buiten te spelen. Voor diensthoofd jeugd Tineke Van Hoof staat buitenspeelplezier en vooral veiligheid voorop. “Daarom beslisten we samen met onze burgemeester en schepen om de Buitenspeeldag gepland voor woensdag 17 april met een klein maandje uit te stellen naar woensdag 15 mei.”

Buitenspeeldag moet buiten doorgaan

“We bouwen in samenwerking met een externe firma een heus springkastelendorp op waar kinderen in openlucht naar hartenlust op kunnen ravotten. De voorspelde weersomstandigheden gooien dus roet in het eten. Al lijkt de wind wat af te zwakken, er kan potentieel veel regen uit de lucht vallen en wat mij betreft moet een Buitenspeeldag écht buiten doorgaan. Verplaatsen naar een latere datum leek ons de beste optie. Onze springkastelenleverancier is dan ook paraat en garandeert een heus speelparadijs”, besluit Tineke.

Op woensdag 15 mei zijn alle Middelkerkse kinderen opnieuw van harte welkom op de jeugdsite aan de Sluisvaartstraat in Middelkerke tussen 13 en 17 u.