Vanaf nu kan je ook indoor padellen op de sportsite De Krokodiel

Gepost op 01/07/2022

De eerste indoor padelvelden van de Kust zijn open op de sportsite Krokodiel !

Naast het zwembad, de sporthal en de 4 indoorterreinen komen er nog 4 outdoor padelterreinen, 2 single outdoor padelterreinen, 2 all-weather tennisterreinen, 4 pickelballterreinen en een minigolf bij. 

De aankoop van de manege aan de Duinenweg door het gemeentebestuur effende het pad voor de realisatie voor een eigentijds en nieuw complex voor padel en tennis. Het marktonderzoek en de concessieprocedure leidde uiteindelijk tot een samenwerking met Padel on the Beach vzw, die zich voor dit project affilieert met Sportivent BV. Jan Lootens en Katrien T’Kind van Padel on the Beach baten trouwens al jaren de succesvolle padelclub in Westende uit. Zowel tennis en padel zijn erg populair en dat vertaalt zich in het stijgende ledenaantal van de club. Een accommodatie uitgetekend op de groei drong zich dus op. Het gemeentebestuur is tevreden dat deze lokale speler zich langdurig engageert in dit nieuwe project. 

Vanaf heden kan je zowel padelcourts boeken in Westende (outdoor) als indoor in Middelkerke,  via de app PLAYTOMIC, waarmee je elektronische toegang krijgt en automatische lichtsturing. 
Middelkerke kan zo de eerste indoorpadelvelden van de kust aanbieden. Zowel leden als niet-leden kunnen gebruik maken van het reservatiesysteem. "Neem dus zeker je padeltenue mee als je op vakantie komt naar Middelkerke", zegt Katrien trots. “We zijn altijd voorstander van de hele padelhype geweest, en waren er zelfs al mee bezig nog voor het een trend werd. Zo begonnen we in 2015 al met een pop-up padelveld op het strand en in 2016 begonnen we met Padel on the Beach in Westende, allemaal nog voor de grote hype. Nu zijn we opnieuw één van de eersten, maar dan met indoor padelvelden.” In Middelkerke zal tevens een padelkiosk staan, waar u moeiteloos padelmateriaal kan huren.

 

De sportsite aan de Krokodiel krijgt met het nieuwe padel- en tenniscomplex een grote meerwaarde. Met het nieuwe zwembad, de sporthal en de nieuw aangelegde omgeving met pumptrack en skatebowl wordt dit een uniek stukje sportzone met voor elk wat wils.