VillaVip op komst in Westende

Gepost op 10/06/2022

Infomoment

Binnen afzienbare tijd komt er een VillaVip in Westende. VillaVip is een kleinschalige zorgwoning voor 10 volwassenen met een verhoogde zorgnood onder toezicht van een warm zorgkoppel. Om de zoektocht naar bewoners en zorgkoppel te starten, organiseert VillaVip een infomoment in centrum De Branding op donderdag 16 juni om 19.30 u.

Warme persoonlijke zorg

Een VillaVip is een nieuwbouwhuis waar maximaal 10 mensen met een beperking wonen. Elke bewoner krijgt er zorg en ondersteuning op maat. VillaVip wil een warme thuis bouwen, waar iedereen zijn eigen ritme en interesses mag volgen. Wat een VillaVip woning uniek maakt, is dat het leven er zeer gewoon verloopt. Hier wordt dagelijks vers gekookt of een film gekeken in de grote woonkamer. Elke bewoner heeft een ruime kamer met een zithoek om zich even terug te trekken en iedere VillaVip heeft een tuin. VillaVip maakt nu plannen om een zorgwoning op te trekken in Westende-Dorp.

Zorgkoppel gezocht

VillaVip is een zorgorganisatie met zetel in Kortrijk. Ondertussen bouwden ze al zo’n 14 zorghuizen verspreid in Vlaanderen. De VillaVip in Westende zou tegen midden 2023 operationeel kunnen zijn. VillaVip gaat nu op zoek naar een inwonend zorgkoppel dat het huis ‘runt’ en organiseert. Om exact te weten wat een VillaVip-zorgkoppel zijn betekent, organiseert VillaVip een infomoment. Daar krijg je antwoord op al je vragen en geeft VillaVip een duidelijk beeld van hun werking.

Interesse? Kom naar het infomoment.

Het infomoment vindt plaats op donderdag 16 juni, in centrum De Branding, Populierenlaan 35, 8430 Middelkerke

Bevestig je aanwezigheid via charlotte.spriet@villavip.be.