Week van de friet

VLAM (Vlaams Agentschap voor Agro- en visserijMarketing) organiseert terug een #weekvandefriet en wij doen mee!

Belgen zijn frietfanaten, niet gewoon liefhebbers, maar echte voorvechters van ons gouden erfgoed. Als we denken aan frietjes die opgegooid worden dan proeven we de knapperige smaak al in onze mond.

Met de #weekvandefriet wil VLAM iedereen nog eens laten stilstaan bij de smaak en beleving die zo uniek is aan de frietjes van de frituur. Onze frietjes van de frituur zijn voor Vlamingen even vanzelfsprekend als water en brood. Uitleggen waarom frieten zo fantastisch zijn zou nutteloos zijn. Vlamingen zijn opgevoed met de papfles en de frietzak in de hand. Dit is dan ook het inzicht waar VLAM in de campagnes op verder wil bouwen.

Concreet in Middelkerke

Aan de start van de week plaats VLAM in verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen teasers in het straatbeeld. Op een strategisch kruispunt in deze steden en gemeenten transformeren ze haaientanden in puntzakken met frietjes!
Kan jij de locatie in Middelkerke vinden?

In elke stad en gemeente krijgt een bekend standbeeld een op maat gemaakte puntzak met frietjes. Aan de start van de week brengt VLAM deze ‘s nachts aan om de volgende ochtend (samen met de haaientanden) een heus verrassingseffect te creëren. Heb jij onze standbeelden met puntzakjes al gevonden?

Middelkerke, en bij uitbreiding Vlaanderen, is klaar om de friet een week lang te eren!

En jij?

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke