Wijzigingen aanbod De Lijn

Gepost op 06/12/2021

Vanaf januari zijn er een aantal wijzigingen aan het openbaar vervoersnet van De Lijn.

Voor Middelkerke blijft het beperkt tot onderstaande aanpassingen:

Op lijn 69 Veurne – Nieuwpoort – Oostende gebeurt een aanpassing in functie van de bediening van de scholen in Oostende.

  • Ochtendspits:

De rit ’s morgens op lijn 69 die de afwijkende reisweg via Duinkerkseweg en Torhoutsesteenweg volgt (in plaats van via de Nieuwpoortsesteenweg) zal vanaf januari 5 minuten vervroegd worden om beter aan te sluiten op de schooluren (verschillende scholen Oostende). In plaats van om 7.45 u. te vertrekken uit Nieuwpoort Stad zal deze rit dus vertrekken om 7.40 u.
De rit wordt dus: Nieuwpoort Stad 7.40 u. – Oostende Elisabethlaan 8.07 u. – Oostende Station 8.17 u.

  • Avondspits:

We kunnen de bestaande rit (vertrek 17.12 u. vanaf Oostende Station) 10 minuten vervroegen én de reisweg in Oostende aanpassen via Torhoutsesteenweg en Duinkerkseweg in plaats van via Nieuwpoortsesteenweg (naar analogie met de ochtendrit).
De rit wordt dan: Oostende Station 17.02 u. – Oostende Elisabethlaan 17.15 u. – Nieuwpoort Stad 17.44 u.

Ook voor lijn 69 is in Veurne een aanpassing van onze reiswegen voorzien.

Omwille van de geplande heraanleg van de Pannestraat in het voorjaar van 2022 worden de reiswegen in Veurne aangepast. De aangepaste reiswegen zijn diezelfde zoals die ook voorzien zijn bij de invoering van basisbereikbaarheid. Lijnen 68 en 69 zullen voortaan gebruik maken van de ring (Daniel De Haenelaan, Peter Benoitlaan, Lindendreef, Karel Coggelaan).

 

De aangepaste informatie is ook beschikbaar zijn op de routeplanner van De Lijn.