Nog 10 plaatsen voor de Techniekacademie

Er worden in de gemeente opnieuw 12 workshops georganiseerd voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar. Dit is in het kader van de Techniekacademie Middelkerke, een initiatief van Hogeschool VIVES, het gemeentebestuur en met de steun van de provincie West-Vlaanderen.

Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie, en is een groot succes.

Verschillende workshops, verschillende thema's

Via 12 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met: chemie/voeding, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica.  Er is begeleiding door 2 techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek in de gemeente is voorzien en een diploma-uitreiking op het einde.

Zin om mee te doen?

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in Middelkerke? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie Middelkerke ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Waar?

Gemeenteschool Middelkerke (De Zandloper)

Onderwijsstraat  , 8430 Middelkerke

Wanneer?

Iedere woensdagnamiddag van 23 januari tot 15 mei, uitgezonderd de vakanties.

Van 13u30 tot 15u30

Kostprijs en reserveringsgegevens?

Inschrijven kan vanaf 15 december, je aanmelden (interesse laten blijken) kan nu reeds via www.techniekacademie-middelkerke.be . Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt €70, materiaal en verzekering inbegrepen en er is een fiscaal attest. Voor het 2e kind van hetzelfde gezin is er €5 korting.

Contactgegevens?

Dienst: Kinderopvang en onderwijs/team onderwijs

E-mailadres: patrick.louwie@middelkerke.be    

Telefoon: 059 31 30 16