Ook in de herfst- en kerstvakantie speelpleinwerking

Dankzij het grote succes, biedt het gemeentebestuur ook speelpleinwerking aan in de herfstvakantie en in eerste week van de kerstvakantie. Niet op één centrale plek, maar in drie verspreide locaties in de gemeente. Voorinschrijven is omwille van de coronamaatregelen verplicht.

Meer opvangplaatsen, kleinere bubbels

Vroeger was de Calidris de centrale locatie voor de speelpleinwerking. Om alles coronaveilig te houden, is er speelpleinwerking op drie locaties in Middelkerke: in gemeenteschool De Duinpieper in Westende, in gemeenteschool De Zandloper in Middelkerke en in gemeenteschool De Bonte Pier in Leffinge. Per opvanglocatie is er ruimte voor maximaal 50 kinderen per dag.

Democratisch en toegankelijk

Een dagje speelpleinwerking kost 5 euro en is er voor kinderen die geboren zijn tussen 2008 en 2015. Oudere kinderen kunnen terecht bij de tienerwerking in jeugdhuis De Paravang. Naargelang je aanwezigheid, krijg je nadien een factuur. Voor dat bedrag krijg je de activiteiten, begeleiding door erkende monitoren, verzekering, dagelijks vers fruit, een drankje en een warme maaltijd.

Op maat van je werkdag

Een normale opvangdag loopt van 9 tot 16.45 u. Wie vroeger of langer opvang nodig heeft, kan doorschakelen met de IBO. Daar vangen ze de kinderen op vanaf 6.30 en tot 19.30 u. Op 24/12 sluit de IBO al om 16.45 u. Voor de IBO moet je apart inschrijven en betalen.

Makkelijk in te schrijven

Dankzij de handige inschrijfsite kun je je kind(eren) makkelijk inschrijven voor de speelpleinwerking. Voorinschrijven is trouwens verplicht. Ook voor de meeste kampen en de grabbelpas kun je inschrijven via https://inschrijvingen.middelkerke.be  

Registreer je gezin via de identiteitskaart, maak je account aan en betaal veilig en elektronisch.

Meer info?

Speelpleinwerking herfstvakantie:

Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 november (voorinschrijving sluit op donderdag 29 oktober)

Speelpleinwerking kerstvakantie:

Van maandag 21 tot en met donderdag 24 december.

Telkens van 9 tot 16.45 u.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke