Bezoekersteam voor 70-plussers op pad

Zoveel mogelijk Middelkerkse senioren correct informeren over de coronavaccinatie, dat is de doelstelling van het bezoekersteam dat vanaf maandag 8 maart iedere Middelkerkse 70-plusser persoonlijk bezoekt.

Polsen naar de mobiliteit

Ook in de eerste lockdown ging een bezoekersteam op stap. Mensen appreciëren de persoonlijke aanpak die de 52 vrijwilligers van het bezoekersteam hen bieden. In Middelkerke zijn 4 938 70-plussers geregistreerd, dat is 25 % van alle inwoners. Het bezoekersteam polst de 70-plussers vooral naar hun mobiliteit van en naar het Kursaal en stellen de vervoersalternatieven voor. Niet vergeten dat de landelijke deelgemeenten in Middelkerke geen vlotte verbinding met het openbaar vervoer hebben.

Wegwijs in de vaccinatie

Voor oudere mensen is de afsprakenprocedure voor de vaccinaties niet zo eenvoudig. Ook daarbij kan het bezoekersteam nuttige tips geven. Ondertussen verzamelt het gemeentebestuur de meest up-to-date informatie over de brede vaccinatiecampagne. Die bundelt ze in een overzichtelijke vraag-en-antwoordpagina op de website via www.middelkerke.be/coronavaccin .