Enkele nuttige tips

Verbod tot parkeren

Wens je tijdens de verhuizing een bord ‘verboden te parkeren' voor jouw huisdeur te plaatsen zodat de verhuiswagen gemakkelijk kan laden en lossen, dan dien je een aanvraag in te dienen bij de gemeentelijke ontvangerij.

Elektriciteit en gas

De elektriciteits- en gasleverancier moeten zo snel mogelijk op de hoogte gebracht worden van jouw geplande verhuis. Informeer bij de gas- en elektriciteitsleverancier wat je juist moet doen. De VREG heeft verhuisformulieren op haar website geplaatst om je te helpen bij deze administratieve rompslomp. Niet alle gas-en elektriciteitsleveranciers aanvaarden echter deze formulieren.

  • Stap 1.  Een maand voor je verhuist: je neemt best een maand voor de eigenlijke verhuis contact op met de energieleverancier. Hij zal je vertellen wat er van je verwacht wordt.
  • Stap 2. Energie in de nieuwe woning: Zodra je de sleutels van de nieuwe woning hebt en er dus effectief energie kan gebruikt worden, vul je op het formulier de gegevens in die de energieleverancier nodig heeft om de energievoorziening op het nieuwe adres te regelen. Noteer de meterstand op het formulier op de dag dat je de sleutels krijgt. Laat de door jou vastgestelde meterstanden ook door de vorige bewoner ondertekenen. Bezorg het verhuisformulier zo snel mogelijk aan de energieleverancier. Indien je niet binnen de 2 maanden een voorschottenfactuur ontvangt, neem je best contact op met de leverancier.
  • Stap 3. Energie in de oude woning: Zodra je de oude woning verlaat, vul je de gegevens in op het verhuisformulier. Noteer de meterstand en laat dit ondertekenen door de nieuwe bewoner van de woning, om discussie over de juiste meterstand te vermijden. Bezorg het formulier zo snel mogelijk aan de energieleverancier. Indien je niet binnen de twee maanden een eindafrekening ontvangt, neem je best contact op met de energieleverancier. Indien je niet tijdig of onvolledige gegevens doorgeeft aan de energieleverancier, blijf je verder betalen voor het energieverbruik op jouw vorig adres.

Water afsluiten

Er zijn twee watermaatschappijen actief in Middelkerke: de Watergroep in Leffinge en Farys voor alle andere deelgemeentes. Afhankelijk van de maatschappij waarbij je klant bent of wordt, dien je andere verhuisformulieren te gebruiken.

De watergroep

Indien je verhuist, is het aangewezen tijdig en liefst 10 dagen voor het vertrek uit de woning, de Watergroep in te lichten. Zolang je jouw verhuis niet schriftelijk aan de Watergroep hebt meegedeeld, blijf je namelijk verantwoordelijk voor alle kosten en het eventuele verbruik, en blijf je alle facturen verder op jouw naam ontvangen. Meer informatie kan je vinden op de website van De Watergroep.

Farys

Farys - klanten kunnen een verhuis regelen via de website.