Parkeer en zorg

In een toeristische gemeente als Middelkerke is het voor een zorgverstrekker vaak een helse klus om tot bij zijn patiënt te geraken. Een vrije parkeerplaats vinden, is een hele opgave. Zorgverstrekkers moeten lang rondrijden waardoor de wachttijden voor hun patiënten oplopen. Met het project Parkeer & Zorg kan jij als burger of als patiënt jouw zorgverstrekker helpen.

Wat

Stel je garage of oprit ter beschikking aan de zorgverstrekker voor de duur van  de verzorging. Ook al ben je momenteel niet zorgbehoevend, je bewijst er de zorgverstrekker van je buurman of - vrouw een grote dienst mee.

Hoe

In het MAC haal je gratis een Parkeer & Zorgsticker. Kleef deze zichtbaar op  jouw garage en geef de parkeerplaats voor jouw garage aan de  zorgverstrekker.

De zorgverstrekker dient op zijn beurt een Parkeer- & Zorgkaart af te halen in het MAC. Dat kan gratis op vertoon van een RIZIV-nummer of  inschrijvingsbewijs van de verzorgende. Op de kaart staat de nummerplaat van de auto en het gsm-nummer van de zorgverstrekker. De kaart moet duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de wagen liggen van zodra de zorgverstrekker gebruik maakt van een P&Z-parkeerplaats.

Prijs

Zowel de stickers als de kaarten voor de zorgverstrekkers zijn gratis af te halen in het MAC bij de parkeershop tijdens de openingsuren.