Masterplan Westende-Bad

Nieuwe parel van de Kust

Westende-Bad is een charmante badplaats met een rijk verleden en ruimte voor bewoners, tweedeverblijvers en vakantiegangers. Toch heeft de badplaats het niet makkelijk door een uitdagend handelsklimaat, een moeizame integratie van nieuwe bewoners en een groot aandeel sterk verouderde woningen en gebouwen. Westende-Bad heeft dus nood aan opwaardering en vernieuwing. 

De Provincie West-Vlaanderen, de gemeente Middelkerke en het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid wil samen met een verzameling experten de uitdagingen en de beleving van de badplaats blootleggen om een pakket duurzame oplossingen voor te stellen in een masterplan.

Na een intense eerste fase met verkennende gesprekken met de inwoners en de handelaars, stelden de verschillende onderzoekers van het Masterplan Westende-Bad hun eerste conclusies voor op een druk bijgewoond publieksmoment.

Voornaamste conclusies: een eerherstel van de kostbare ruimte, het stimuleren van duurzame woningprojecten en de aanpak van de ‘verrommeling’ moeten Westende-Bad een nieuw elan bezorgen.

Het bestuur onderzoekt nu welke conclusies prioriteit krijgen in de uitvoeringsfase.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke

Categorieën