Belgisaan Thailand

Wat is Belgisaan?

Belgisaan is een vzw die zich bezighoudt met humanitaire projecten in het arme noordoosten van Thailand, namelijk in het dorpje Bansakoo. 

Waar ligt Bansakoo?

Bansakoo ligt in district Banphu, provincie Udon Thani en is een klein dorpje, niet ver van de Mekonrivier en Laos. Het ligt ongeveer 600 km van de Thaise hoofdstad Bangkok.
 
Bansakoo heeft een bevolking van ongeveer 700 inwoners, die hoofdzakelijk leven van de rijst, tabak en suikerteelt. De meeste van de inwoners verdienen minder dan het levensminimum.

Wat doet Belgisaan?

De vzw Belgisaan blijft zich inzetten voor het welzijn van Bansakoo. Zo geeft de vzw scholieren de kans om verder te studeren. Momenteel zijn er al meer dan 150 leerlingen die hiervan kunnen genieten.
 
Verder bouwde de vzw een overdekte markt zodat de boeren hun producten kunnen verkopen, verbeterden de infrastructuur van de scholen en boden zij geneeskundige hulp aan.
 
Het belangrijkste project is kinderen toelaten verder te studeren. Dit is het enigste middel om uit hun armoede te komen. De meeste kinderen kunnen, bij gebrek aan financiële middelen, niet meer verder studeren. Daardoor zijn ze verplicht om op de rijstvelden te gaan werken en wordt er voor hen de deur voor een betere toekomst gesloten. U kunt zo’n kind steunen door €195 te storten, dit voor gans jaar. De schoolkosten, o.a. transport, eten, uniform, enz.. worden ermee bekostigd. Er is ook contact met de kinderen mogelijk door briefwisseling.

Meer informatie en contact

http://www.belgisaan.be/

facebook/Belgisaan

info@belgisaan.be

 
Emmanuel Colyn:     0474 28 93 00
Jeanine Leblanc:       0477 83 23 89
 
FORTIS: 001-3649844-04

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke