Tastoe 2025: klassiekers met 'surprises van de chefs'

Gepost op 24/06/2025

Op zaterdag 6 en zondag 7 september zet Tastoe opnieuw het beste van culinair Middelkerke op de kaart. Smul er van hapklare signatuurgerechten van Middelkerkse chefs en foodprofessionals, lekkere wijnen, cocktails en artisanale bieren in een oogverblindend kader. Even aan de pepermolen draaien, want enkele verrassende nieuwigheden geven extra kruiding aan Tastoe 2025.

Extra beleving

Naast culinaire kwaliteit mikt Tastoe met een fantastische setting ook enorm op beleving. “Die sterkte gaan we nog meer uitspelen. Zo kiezen we dit jaar voor compleet nieuw meubilair en besteden we veel aandacht aan de andere inkleding zoals de verlichting en de decoratie van ons tentendorp. Maar we breken ook letterlijk uit. De omringende duinen zijn een godsgeschenk. Daar scheppen we een rustige en afgesloten oase met strandstoelen die bereikbaar is via een “geheime” passage vanuit het tentendorp. Perfect om even in volle rust van je gerecht te genieten of om bij te babbelen”, zegt Bram Opstaele, projectverantwoordelijke voor Tastoe.

Lekkere creativiteit

Onder de 15 deelnemers zitten redelijk wat vaste waarden. Toch mag organisator Bram vier nieuwe deelnemers op de lijst van Tastoe zetten. “Panisara, De Soeterie, De Kwinte en Taste Silt krijgen ook een standje. Met wat zij ons publiek gaan verwennen is nog niet gekend. We vragen de deelnemers dit jaar om zeker te werken met Noordzeevis of om te focussen op lokale producten. Onze chefs vinden het fijn dat ze uitgedaagd worden. Op Tastoe kunnen ze hun creativiteit dus zeker kwijt en daar profiteren de bezoekers van.”