Tastoe verwent smaakpapillen in prachtig kader
Op zaterdag 6 en zondag 7 september verwent Tastoe foodies en liefhebbers van culinaire hoogstandjes in het prachtig kader aan het Westendse Sint-Laureinsstrand. Naast het publiek zijn de 15 deelnemende restaurants de absolute sterren van dit culinair festival. En die zijn niet allemaal actief in de drukke badplaatsen…
Kaart constant verfijnen
Evelyn en Joachim werken maandelijks aan een nieuwe kaart in hun Kapelle in Sint-Pieters-Kapelle. “Mijn absolute specialiteit is cote à l’os, maar ik sta erop om onze kaart constant te vernieuwen en te verfijnen”, zegt Evelyn die is opgegroeid in een echt Middelkerks horecanest. “Daarom doe ik ook graag mee met Tastoe. Je ontmoet er vaste klanten en uiteraard smeed je een band met je lokale collega’s. Da’s echt heerlijk en inspirerend”
Parel in de polders
“Ons restaurant in Sint-Pieters-Kapelle ligt misschien niet in de drukste omgeving, maar toch vinden onze gasten makkelijk de weg. Voor Tastoe ‘breken’ we graag uit naar Westende, want je raakt echt aan de babbel met de mensen. Zo kun je je verhaal delen en ook een beetje leren van hun reacties. Natuurlijk komt een deel van die mensen later in ons restaurant eten.”
Verrassende gerechtjes
Terwijl Evelyn achter het fornuis staat, regelt Joachim alles in de zaal. “We doen nu al voor de vierde keer mee met Tastoe en serveren er opnieuw onze oesters en onze kruidenflensjes. Dat is ook zo leuk en uitdagend aan Tastoe: een lekker, origineel en handig gerechtje bedenken waar je toch je eigenheid in kwijt kan”. “Trouwens het kader is ook prachtig en ik hoorde dat ze dit jaar nog meer investeren in decoratie en inkleding. Dat vergroot natuurlijk de beleving”, besluit Evelyn.
Ontdek alle deelnemers en het menu van Tastoe
Drie Tastoe-deelnemers doen mee met Zee van Smaak
Op woensdag 3 september maakte Westtoer bekend welke West-Vlaamse chefs meedoen met hun gastronomische actie 'Zee van Smaak'. Die actie zet tussen 15 september en 15 oktober lekkere gerechten met verse Noordzeevis in de kijker.
En hoera! Bij de Zee van Smaak-chefs zitten ook drie Tastoe-deelnemers uit Middelkerke en Westende.
Evelyn van restaurant Kapelle bereidt voor Zee van Smaak een heerlijk menu met geglaceerde sliptong en grietfilet. Ook de collega's van VLASS en Restaurant Marquize doen mee met de Zee van Smaak.
