William Sweetlove en Davy Parmentier zijn Ridder in de Orde van de Champagne
Op donderdag 13 november vond in Silt de eerste Nacht van de Champagne plaats. Meteen het startschot van de 28ste editie van het Champagneweekend, een evenement dat constant vernieuwing in de rijke traditie van ambachtelijke champagnes en warme jumelage tussen Middelkerke en Epernay zoekt.
Ridders in de Orde van de Champagne
Eerste wapenfeit van het weekend is de traditionele bekendmaking van de Ridders in de Orde van de Champagne. Met die eretitels zet het gemeentebestuur mensen in de kijker die Middelkerke op de kaart zetten. Door hun verdienste in de gastronomie, de showbizz, de sport of een ander maatschappelijk domein. Dit jaar slaat Middelkerke twee nieuwe Ridders in de Orde van de Champagne.
Davy Parmentier is het creatieve brein bij DPG Media. Als creatief directeur creëert hij samen met zijn team absolute topproducties zoals Bestemming X en natuurlijk Tien Om Te Zien. Dankzij de revival van het populaire liedjesprogramma zakken iedere zomer tienduizenden muziekliefhebbers naar de prachtige TOTZ-site in Westende af.
William Sweetlove valt niet te negeren als goedlachse en beminnelijke ‘enfant terrible’ van de moderne hedendaagse kunst. De invloed en het belang van zijn oeuvre overspant landsgrenzen, genres en generaties. Afgelopen jaren hield hij drie unieke en originele tentoonstellingen in de voormalige kerk van Leffinge en zette daarmee voor eeuwig zijn eigenzinnige handtekening op het Middelkerkse kunstpatrimonium.

Van klein degustatiemarktje tot totaalevent
Het Champagneweekend stamt voort uit de jumelage tussen Epernay en Middelkerke. De zusterband met Epernay dateert uit 1967 en kent zijn oorsprong in de Tweede Wereldoorlog. Toenmalig Middelkerks brandweercommandant Jan Cools belandde in een werkkamp en ontmoette daar de Franse graaf Jean de Vogué. Jean de Vogué was toen bedrijfsleider van Moët & Chandon, een exclusief champagnehuis in Epernay.
Tussen 25 en 27 oktober 1997 vond de eerste editie van het Champagneweekend plaats. Toen nog een kleine degustatiebeurs met vier deelnemende champagnehuizen. Ondertussen vinden 12 gerenommeerde ‘viticulteurs’ hun weg naar het Champagneweekend. De rest van het weekend die voor iedereen toegankelijk is, staat garant voor topentertainment en de fantastische producten maken van het Champagneweekend een absoluut totaalevent.







