Organisatie in 2020 - 2025

Prioriteiten

Nieuw gemeentehuis

Tegen 2024 willen we een nieuw gemeentehuis op de markt in Middelkerke. Broodnodig, want niet alleen qua ruimte voldoet het huidige gebouw niet meer, ook qua voorzieningen en toegankelijkheid stuiten we op onze grenzen. Willen we klaar zijn voor de toekomst dan is de fikse investering in een nieuw, eigentijds, duurzaam en toegankelijk gemeentehuis essentieel. Het oude zwembad verdwijnt op deze site.

Budget: € 12.000.000 tegen 2024.

Gastvrij, kwaliteitsvol onthaal

Wie op vakantie komt, heeft graag correcte en duidelijke informatie. Daarom worden de toeristische balies in Middelkerke en Westende heringericht. Ook de inwoners en tweedeverblijvers krijgen een gastvrij, toegankelijk en open onthaal.

We investeren tegen 2021 € 325.000 in het herinrichten van de twee belangrijkste toeristische balies. Zo wordt de Oude Post een interactief toerismehuis en evenementenloket en krijgt Westende een nieuwe digitale toeristenkiosk met ruimte voor persoonlijk onthaal.

Sterke toeristische promotie

Onze toeristische trekpleisters kennen heel wat typische eigenheden. Daarom investeert het gemeentebestuur in originele promotiecampagnes die de unieke troeven van Middelkerke als evenementenhotspot, Westende als rustgevende natuurvakantieplek en ons hinterland als fietsparadijs met hoevetoerisme sterk in de kijker zetten.

Budget: € 50.000 per jaar tot in 2025.

Maar ook ...

Een slimme uitbouw van de gemeentelijke werkhuizen

Dagelijks zijn tientallen medewerkers in de weer om onze open ruimte te onderhouden, te herstellen en te beveiligen. Ook zij verdienen een optimale werkplek. Dankzij de uitbouw van de verschillende magazijnen, het installeren van een veilige en toegankelijke parking en het slimmer stockeren van ons werkmateriaal, mikken we op een betere technische dienstverlening.

Wagenpark updaten

Ons wagenpark is sterk verouderd. Hét moment om maar liefst 40 % van de gemeentelijke ‘vloot’ te vernieuwen. We zetten daarvoor in op leasingdiensten en geven voorrang aan duurzame voertuigen.

Budget: € 1.026.900 tot in 2025.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke