Leven in bezet Middelkerke: De bevrijding

‘Leven in bezet Middelkerke’ brengt de Tweede Wereldoorlog in Middelkerke tot leven. Middelkerkenaars vertellen voor de camera hun persoonlijke anekdotes over angst, verraad, vaderlandsliefde, guitenstreken en de dagelijks strijd om eten en brandstof. 

Meer dan  10 uur aan interviews leidde tot 35 authentieke getuigenissen. De interviews worden per aflevering omkaderd door deskundige tekst en uitleg, aangevuld met meer dan 200 originele foto’s en documenten.

Het online-feuilleton verschijnt in 10 afleveringen, van februari tot november 2017. Telkens op de eerste maandag van de maand wordt een aflevering online gezet. De eerste wordt op maandag 6 februari 2017 gelanceerd. De reeks eindigt met de publicatie van het tiende en laatste deel op 11 november 2017.

De teksten en interviews werden gerealiseerd door de uitgeverij TOEN.

Disclaimer

Alle rechten voorbehouden aan de uitgever.
De inhoud van dit werk en de daarin uitgedrukte meningen– zowel in de tekst als in de opgenomen interviews – weerspiegelen niet noodzakelijk het standpunt van het gemeentebestuur. De verantwoordelijkheid voor de inhoud berust bij de auteur/samensteller en niet bij het gemeentebestuur van Middelkerke.