TEST Heb jij een #plekvrij voor Oekraïne?

Wie heeft #plekvrij voor opvang Oekraïense burgers

Door de oorlogssituatie ontvluchten heel wat Oekraïense burgers noodgedwongen hun land. Ons land zet daarom met heel wat andere Europese naties een tijdelijke crisisopvang op poten en zoekt mensen of organisaties die gevluchte Oekraïense burgers tijdelijk willen opvangen. Ook Middelkerke zoekt solidaire burgers die #plekvrij hebben voor gevluchte Oekraïners.

Tijdelijke crisishuisvesting

Ons land biedt gevluchte Oekraïense staatsburgers de kans om zich tijdelijk te vestigen in België en zet op vraag van de Europese regering een mechanisme voor tijdelijke bescherming op. In eerste instantie verzorgt een speciale taskforce ‘Bescherming en Opvang van Oekraïners’ voor een acute opvang van 1 of 2 dagen.

Netwerk van duurzame opvang

Na die eerste fase wil de taskforce een netwerk van duurzame crisishuisvesting opzetten. Daarom lanceert de overheid een oproep naar solidaire burgers en organisaties die gevluchte Oekraïners voor een bepaalde periode willen opvangen. In die tussentijd kunnen de gevluchte burgers uit Oekraïne zich herorganiseren en in alle veiligheid hun verdere toekomst uitstippelen.

Heb jij #plekvrij voor gevluchte Oekraïners?

Heb je een kamer vrij? Of stel je ruimte in je hotel of vakantiepark beschikbaar? Of kan je elders veilig onderdak bieden voor gevluchte staatsburgers uit Oekraïne? We bezorgen uw initiatief aan de taskforce ‘Bescherming en Opvang van Oekraïners’ die vervolgens alle verdere acties en contacten coördineert.

Ik heb me aangemeld, wat nu?

Fedasiel coördineert alle opvanglocaties.

In eerste instantie zal gekeken worden naar de beschikbare locaties die Fedasiel aanbiedt. In tweede instantie wordt gekeken naar het private aanbod.

Indien Fedasiel jouw opvanglocatie wenst te gebruiken, zal je op voorhand gecontacteerd worden en volgt een screening van de locatie om te kijken wie er toegewezen kan worden.

Overzicht met vragen en antwoorden

Heb je vragen over het statuut, welke rechten de vluchtelingen krijgen, ziekteverzekering, ... kan je nalezen op de website van de federale overheid: www.info-ukraine.be

Privacy

De gemeente Middelkerke behandelt je persoonsgegevens met respect voor je privacy. We volgen hiervoor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (ook wel General Data Protection Regulation of GDPR) en de Belgische privacywet. Door je aanvraag in te dienen, verklaar jij je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacy policy

Registreer je