Workouts

Zomer, zon, strand,... Jaja, tijd om de beachbody weer te showen! Maar dat krijg je niet zomaar! Hard work beats talent when talent doesn't work hard ;-) .

Je kan kiezen voor LIIT of HIIT.

LIIT staat voor Low(er) Intensity Interval Training. HIIT staat voor High Intensity Interval Training.

Bij HIIT train je minstens 15 tot 30 minuten boven 80% van de maximale hartslag. Positief side effect is dat je na de training ook een verhoogde afterburn behoudt tot 36 uur na de les. Let wel op voor overbelasting, want HIIT is een zware belasting op het lichaam. 

Bij LIIT train je tot 80% van de maximale hartslag, maar de workouts duren een stuk langer en je belast de spieren minder zwaar. Daardoor is LIIT geschikt voor beginnende sporters, mensen die blessuregevoelig zijn of wat oudere mensen.

Beide trainingen wordt de vetverbranding aangesproken. Intensieve periodes en minder intensieve periodes worden afgewisseld tijdens het sporten. 

Voor LIIT training kan eender welk trainingsschema of workout gekozen worden (zelfs een HIIT workout), maar alle oefeningen worden veel rustiger uitgevoerd. LIIT is ook voor verschillende types van sporten geschikt. 

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke