Cross to Romania

Cross to Romania is een vereniging die zich reeds sinds eind de jaren ‘90 inzet voor Roemeense bevolkingsgroepen die in armoedige omstandigheden leven. De vrijwilligers van Cross to Romania gaan samen met de lokale bevolking aan de slag om bescheiden maar waardige woningen en klaslokalen te bouwen.

Aanwezigheid in onze gemeente.

Cross to Romania is aanwezig op verschillende evenementen van de noord-zuidwerking in onze gemeente. Om haar activiteiten te financieren worden er bovendien jaarlijkse activiteiten georganiseerd:

  • Het jaarlijks familiemaal van ‘Cross to Romania’, telkens op de 2e zondag van september in de ‘Stille Meers’.
  • Activiteiten op het landbouwweekend en lokale rommelmarkten en lokale festiviteiten.

Waar gaat Cross to Romania aan de slag.

Het werkterrein ligt de recentste jaren in de nabijheid van de Roemeense stad Cluj Napoca. Op en rond de vuilnisbelt van deze stad zijn er verschillende kleine permanente woonkampen ontstaan zonder riolering en weinig of geen stromend water of elektriciteit. In het kamp ‘Pata-Rat’ zorgen we met de bewoners voor de bouw van woningen en basisvoorzieningen. Telkens gaat het om kleine huisjes, type tuinhuisje, met een minimum aan comfort.

Wat nemen we mee naar Roemenië.

De fondsen worden voor 100% besteed aan de aankoop van bouwmateriaal, levensmiddelen en het transport. Jaarlijks gaan de vrijwilligers van Cross to Romania twee weken in Roemenië samen met de lokale bevolking aan de slag. Zij betalen een bijdrage voor reis- en verblijfskosten en werken er volledig vrijwillig. De groep bestaat telkens uit een groep van een tiental werkers en 2 kookmoeders.

Mensen die bijna niets hebben kunnen bijna alles gebruiken. We verzamelen doorheen het jaar propere en bruikbare kledij en schoeisel. Maar ook bedden, matrassen, kasten, stoelen en tafels zijn welkom. De opslag gebeurt bij de familie Luyssen – Schuddebeurzeweg 54 Westende.

Contact

Michel Luyssen – 0472/ 944 631

Schuddebeurzeweg 54 Westende.

Vrijblijvende giften: BE13 9731 0815 5539

Meer informatie en contact

http://cross-to-romania.webklik.nl/page/welkom

facebook/Cross to Romania Middelkerke

Daniel Warlop - 059 30 02 98