Werken wegdek Slijpebrug

Herstellingswerken op N325 Vaartdijk-Zuid in Slijpe (Middelkerke)

Indien de weersomstandigheden het toelaten zullen vanaf dinsdagochtend  4 oktober tot en met woensdagavond 5 oktober herstellingswerken worden uitgevoerd op de N325 Vaartdijk-Zuid in Slijpe (Middelkerke).
 

De N325 Vaartdijk-Zuid krijgt ter hoogte van de woningen aan de Slijpebrug een nieuw wegdek in asfalt. Binnen de werfzone worden op het vernieuwde wegdek aan beide zijden ook enkelrichtingsfietspaden gemarkeerd in een rode kleur om zo de verkeersveiligheid voor fietsers te verhogen.
 
Om de werken kwalitatief en vlot te kunnen uitvoeren zal de werfzone volledig afgesloten zijn voor alle verkeer. Er is dus geen doorgaand verkeer mogelijk op de N325 tussen de autosnelweg E40 en het centrum van Middelkerke. Ook de beweging langs het kanaal tussen Nieuwpoort en Oudenburg is niet mogelijk via de N325.
 
Alle verkeer moet een omleiding volgen:
 

  • Het zwaar verkeer (> 3,5 ton) komende van de E40 wordt al op de autosnelweg omgeleid:  wie vanuit Frankrijk komt moet via afrit nr. 3 Nieuwpoort en de N34, wie vanuit Brussel komt moet via afrit nr. 5 Gistel en vervolgens via de N33, N341 en N318.
  • Het doorgaand verkeer komende van de E40 wordt omgeleid via Slijpe en Leffinge.
  • Het verkeer komende van Nieuwpoort wordt omgeleid via de N34.
  • Het verkeer komende van Oudenburg wordt omgeleid via Leffinge.
  • Het verkeer komende van Middelkerke wordt via de Fleriskotstraat en via Leffinge en Slijpe omgeleid.

 Het begin van de werken is voorzien vanaf dinsdagochtend 4 oktober vanaf 6u tot woensdagavond 5 oktober. De werkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer zal de startdatum verschuiven naar een latere datum.