Inschrijven standhouders Tastoe 2025

Stel je nu kandidaat voor de volgende editie op 05, 06 en 07 september 2025

Tastoe   Tastoe

Concept:

Tastoe is een culinair festival met de nadruk op onze lokale restaurants.

Tussen wuivende duinen en op een boogscheut van de Noordzee maak je in het tentendorp van Tastoe kennis met het lokaal culinair landschap van Middelkerke.
Je ontdekt er een mooie selectie lokale restaurants, die hun signatuurgerechten presenteren.
Lokale sommeliers en brouwers serveren je bijpassende wijnen en de lokale bieren.
Onze cocktailbar serveert perfect geshakete drankjes.
De koffiebar serveert koffies in stijl of een heerlijk digestief.
In de avond gaan tafels en stoelen aan de kant en bouwen we een feestje, zoals enkel Middelkerke dat kan !
 

Afspraken:

Maximum 1 stand onder hetzelfde BTW nummer.

Traiteurs kunnen niet deelnemen met hun traiteurzaak aan het evenement.

Reeds deelgenomen zaken krijgen dit jaar als eerste de kans om opnieuw deel te nemen met dezelfde zaak voor dezelfde stand.

Restaurants die zijn gestopt met hun zaak waarmee ze reeds hebben deelgenomen kunnen met een nieuwe zaak opnieuw deelnemen als een nieuwe deelnemer als hun nieuwe zaak aan de voorwaarden voldoet van een welbepaalde stand en ze op basis van het gunningsverslag een plaats toegewezen krijgen.

Nieuwe standhouders dienen een voorstel in.
In dit voorstel komt:

  • Een omschrijving van de zaak.
  • Motivatie om deel te nemen aan Tastoe.
  • Keuze van gerecht, presentatie, belevingswaarde.
  • Gerechten moeten representatief zijn voor het aanbod in het restaurant.
  • Op basis van een gunningsverslag neemt het college een beslissing.

Inschrijven kan t.e.m. 31/05/2025!

Tastoe standen

Voorwaarden restaurantstand binnen grote tent

  • Restaurant gelegen op grondgebied Middelkerke

  • Het aanbod op Tastoe moet representatief zijn voor het aanbod in het restaurant.

  • Geen gefrituurde gerechten, wel mogelijk als bijgerecht. (bv. Steak Tartare met frietje)

  • Werken met lokale producten en/of Noordzeevis is een grote meerwaarde

  • Belevingswaarde is een plus. (Creatieve presentatie, link met het event, de locatie, uniek recept, …)

  • Voldoende voorraad moet gegarandeerd worden tijdens de openingsuren van de keuken van Tastoe.

  • Standgeld: 750,00 euro inclusief btw, vast standgeld.

  • Tussenkomst herbruikbare borden (prijs volgens gunning herbruikbare borden.)

Schrijf je nu in voor je restaurantstand op Tastoe

Voorwaarden tapasstand terras

  • Restaurant gelegen op grondgebied Middelkerke

  • Tapas en/of shared food moeten reeds op de kaart van het restaurant staan.

  • Mix van warme en koude tapas

  • Voorkeur voor fijne, verse vleeswaren, verse vis, pluspunt voor het vers versnijden.

  • Frituren is beperkt mogelijk en geniet niet de voorkeur;

  • Indien er (naast de herbruikbare borden) gewerkt wordt met (houten) tapasplanken moeten deze door de standhouder zelf voorzien worden.

  • Voldoende voorraad moet gegarandeerd worden tijdens de openingsuren van Tastoe.

  • Standgeld: 750,00 euro inclusief BTW, vast standgeld

  • Tussenkomst herbruikbare borden (prijs volgens gunning herbruikbare borden.)

Schrijf je nu in voor je restaurantstand op Tastoe

Voorwaarden openvuur terras

  • Restaurant gelegen op grondgebied Middelkerke

  • Belevingsstand op open vuur: BBQ, Big Green Egg, Pizza oven, Ofyr, Vonkenoven.

  • Tijdens de openingsuren van de keuken van Tastoe moet er op het open vuur worden bereid.

  • Voldoende voorraad moet gegarandeerd worden tijdens de openingsuren van Tastoe.

  • Standgeld: 750,00 euro  inclusief BTW, vast standgeld

  • Tussenkomst herbruikbare borden (prijs volgens gunning herbruikbare borden.)

Schrijf je nu in voor je restaurantstand op Tastoe

Voorwaarden cocktailbar

  • Zaak gelegen op grondgebied Middelkerke

  • Minimum 15 zelfgemaakte cocktails aanbieden die reeds op de kaart in de zaak staan.

  • Minimum 1 hand geshakete cocktail aanbieden op Tastoe.

  • Voldoende voorraad moet gegarandeerd worden tijdens de openingsuren van Tastoe.

  • Standgeld: vast afdraagpercentage van 20 procent op de inkomsten.
     (* min 5 procent bij inzet van een eigen afruim medewerker)

  • Gunning gebeurt op basis van een voorstel waarin de zaak wordt voorgesteld, de drankenlijst, de wijze van aanpak en motivatie om op Tastoe te staan.

Schrijf je nu in voor je cocktailstand op Tastoe

Voorwaarden koffiestand - digestief

  • Bij voorkeur een Middelkerkse zaak.
    Indien er geen Middelkerkse kandidaten zich aanmelden kunnen ook geïnteresseerden uit andere steden en gemeenten zich aanmelden.

  • De stand moet een culinaire stijl van koffie aanbieden door barista met verschillende soorten koffies: Espresso, Cappucino,…

  • Alle cocktails op basis van koffie mogen aangeboden worden

  •  Eén hand geshakete dessertcocktail

  • Café glacé

  • Irisch koffie, Italian koffie,…

  • Geen digestieven of zuivere sterke dranken.

  • Voldoende voorraad moet gegarandeerd worden tijdens de openingsuren van Tastoe.

  • Standgeld: Insteek op basis van het percentage dat wordt voorgesteld om af te dragen op de inkomsten.
    Minimum 5 percent afdragen. (min 5 percent bij de inzet van een eigen personeelslid voor de afruim)

  • De standhouder wordt gekozen op basis van motivatie en het voorgestelde afdraagpercentage

Schrijf je nu in voor je koffiestand op Tastoe

Voorwaarden wijnstand

  • Middelkerkse wijn sommelier met actieve eigen ‘wijnwerking’ in de gemeente.

  • Diverse aanbod van witte, rode, rosé en mousserende wijnen.

  • Op de kaart moet minimum één witte, één rode en één rosé wijn staan aan 2 jetons of 4,5 euro per glas.

  • De sommelier dient aanwezig te zijn in de stand om bezoekers
    extra uitleg te geven over het aanbod.

  • De standhouder staat zelf in voor de wijnglazen.

  • Voldoende voorraad moet gegarandeerd worden tijdens de openingsuren van Tastoe.

  • Standgeld: Insteek op basis van het percentage dat wordt voorgesteld om af te dragen op de inkomsten.

  • De standhouder wordt gekozen op basis van de hoogste insteek.

  • Minimum afdraagpercentage van 20 procent (* min 5 procent bij  Flexi)

 

Schrijf je nu in voor je wijnstand op tastoe