Toeren Tussen Torens

Deze nieuwe fietsroute is 40 km lang en loopt langs alle kerkgebouwen in de negen deelgemeenten, inclusief de Theresiakapel in Middelkerke en Westende, 11 kerkelijke gebouwen in totaal.

De elf kerktorens staan als bakens in het weidse Middelkerkse landschap. Ze vormen een lint langs zee en strand, door duin en polder en brengen je al fietsend tot in de uithoeken van de gemeente. In de schaduw van de statige torens kan je verpozen of in de koelte van het kerkgebouw tot rust komen en er genieten van de rijke geschiedenis, kunst en cultuur.

Tentoonstellingen

Deze zomer (2022) kan je in Sint-Pieters-Kapelle de tentoonstelling ‘Skin works’ met werk van Nick Ervinck bezoeken. In de kerk van Lombardsijde loopt de tentoonstelling ‘Stad Lombardie, middeleeuwse vissershaven’ en in de kerk van Slijpe kan je uiteraard de muurschilderijen van Arno Brys over tempeliers en hospitaalridders gaan bewonderen.

Fietskaart en brochure 'Toeren tussen torens in Middelkerke'

De pastorale eenheid Sint-Andreas biedt een gratis brochure aan ‘Toeren tussen torens in Middelkerke’, waarin de 11 kerken met beeld en tekst voorgesteld worden. De brochure is beschikbaar in de kerken en wordt meegegeven bij de aankoop van de fietskaart in de toerismebalies.

Haal je fietskaart, voor € 1, in één van de toerismebalies, samen met de brochure. De fietsroute kan je hieronder ook downloaden via RouteYou.

 

Veel fietsplezier!

 

Pastorale eenheid Sint-Andreas