Geocaching

Geocaching in Middelkerke

Geocaching is leuk voor jong en oud. Je kan het alleen of samen met het gezin doen. Getest en goedgekeurd! De sportdienst is er ondersteboven van. Trek je stapschoenen aan of neem je fiets en trek erop uit! Ontdek leuke plekjes en kom op plaatsen waar je anders niet echt zou komen. Plezier verzekerd!

Uitleg in een notendop

1. Wat is geocaching?

Geocachen is een schattenzoektocht op basis van GPS coördinaten.

2. Hoe eenvoudig beginnen met geocaching?

Download de app Geocaching op jouw smarphone. Deze is gratis!

Maak een account aan.

Volg de stappen zoals aangegeven in de app en leer snel en eenvoudig hoe je op zoek kan gaan naar jouw eerste geocaches bij jou in de buurt. Vergeet niet om een potlood mee te nemen.

Als je een cache gevonden hebt schrijf je jouw naam en de datum in het logboek en stop je de cache terug weg zoals je deze vond. Vergeet ook niet online te loggen en je ervaringen te delen.

Zeker weten dat je de smaak te pakken zal hebben!

Kant en klare sportieve geocaching mogelijkheden in Middelkerke

De sportdienst heeft een aantal wandel- en/of fietsroutes in elkaar gestoken zodat je onmiddellijk op pad kan gaan zonder zelf veel voor te bereiden.

Kies een route uit via onderstaande links, donwload de routebeschrijving of zet de gpx over op jouw gps en je bent klaar om te vertrekken.

Langs de routes liggen een aantal caches die wachten om gevonden te worden. Als je de caches vindt, gelieve deze telkens mooi achter te laten op de exacte locatie met respect voor de omgeving en de persoon die de cache ontworpen heeft. Vergeet ook niet om telkens het logboekje aan te vullen en de cache te loggen in de app. Elke log zorgt ervoor dat de caches actief blijft. Zitten er goodies (muntjes, foto, prullaria,…) in de caches dan is de regel dat als je iets uithaalt je ook iets van jezelf terug steekt.

Vergeet zeker geen potloodje en enkele kleine goodies.

Ziezo, je bent er klaar voor! Veel plezier!