MTB Marathonroute van De Kust

De MTB Marathonroute van De Kust is met zijn 107 km het paradepaardje van het kustmountainbikenetwerk, goed voor 425 km aan aaneengesloten routes. 

Als onderdeel van dit netwerk heeft Sport Vlaanderen voor de mountainbikers die van een extra uitdaging houden een nieuwe marathonroute van 107 km ontwikkeld aan de Westkust. Met aparte bewegwijzering worden de vier bestaande routes in DePanne, Koksijde, Nieuwpoort en Middelkerke met elkaar verweven tot één ultralange mountainbikelus. 

Marathonroutes zijn extra lange routes voor mountainbikers die alleen of in groep graag eens uren aan een stuk willen afzien, met voldoende hoogtemeters en technische passages. 

Door bos, duinen en strand

In het dichtbevolkte kustgebied – met veel beschermde gebieden in de vorm van duinen, strand en natuur – was het vaak een uitdaging om nieuwe routes met voldoende offroadkilometers samen te stellen. Met maar liefst 2300 palen en borden moeten garant staan voor een kwalitatieve bewegwijzering voor de mountainbiker. 

Aan de kust kan je het mountainbiken in al zijn facetten beleven doordat paden lopen via bos, duinen en strand. Doordat je nu ook extra kilometers aan je rit kan toevoegen via het MTB-kustnetwerk en de marathonroute zorgt dit uiteraard voor een extra uitdaging.  Het feit dat je op deze manier ook kennis maakt met al onze mooie kustgemeenten is gewoon een ongelofelijke meerwaarde.